Letošnji Oratorij v Novem mestu je zopet potekal v dveh terminih, prvi se je začel 16. avgusta 2021, drugi teden kasneje. 140 otrok je preživelo lepe dneve polne poučnih zgledov, igre, veselja druženja. Sledili smo zgledu bl. Carla Acutisa, ki nas je navdihoval s svojo vedoželjnostjo, zmernostjo, ljubeznijo do evharistije, vrhunskim znanjem računalništva, veseljem … Bil je naš vrstnik – pri 15 letih je umrl za levkemijo in je že razglašen za blaženega.

Naš oratorijski dan pa je potekal nekako tako. Zjutraj smo med petjem himne dvignili zastavo, si ogledali dramsko igro in imeli kateheze ter delavnice. Sledilo je kosilo in velike igre, ki so bile letos res dobro in poučno zastavljene. Po razglasitvi rezultatov smo zastavo spustili, prejeli blagoslov in se polni novega znanja ter prijateljstev vrnili domov. Zelo dragoceno nam je bilo srečanje z gojenci CUDV-ja Draga in starejšimi v DSO Novo mesto, ki so v nas pustili prav poseben pečat. V sredo nas je obiskal pastoralni asistent slovenske vojske Matic Vidic in naš naučil, kako se postrojiti za pozdrav zastave – tako smo obeležili 30. rojstni dan domovine. Zadnji dan oratorija smo se z vlakom odpeljali v Mirno peč, kjer so nas sestre karmeličanke izredno lepo sprejele in odgovarjale na mnogotera vprašanja o njihovem življenju. S sveto mašo smo se zahvalili za uspešen oratorij, čudovito vzdušje, lepo vreme, dobre animatorje…

Hvala Mestni občini Novo mesto, ki nam oratorij pomaga sofinancirati, trem novomeškim župnijam (Stolna župnija Novo mesto, Novo mesto – sv. Lenart in Novo mesto – Šmihel) in vsem skritim darovalcem, molivcem, župnikom, sestram redovnicam, kuharicam … ter vsem 50 mladim animatorjem, ki so pomagali izpeljati oratorij.

Letošnje slike pa si lahko pogledaš TU.